МАРИНА ЂОРЂЕВИЋ, ДИВА ТУРИЗМА СРБИЈЕ

Хусрета Тупковић

21.01.2024

ПОНОСНА НА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ МОДЕ

Госпођа Марина Ђорђевић је власница агенције „Дива туризма Србије“ једне од најбољих и најуспешнијих модних кућа у Србији, која је основана 2000. године. Њена агенција одмах у самом почетку па до данас постиже значајне успехе организујући бројне манифестације из области моде, затим, одржава изборе за мис туризма, једну врсту кастинга, како би ангажовала за своју модну кућу младе, успешне и амбициозне девојке. И не само то, Марина често организује манифестације у које укључује и најмлађе дајући им шансу да се афирмишу на плану моде. Кроз сва ова догађања г. Марина Ђорђевић, као један од циљева, настоји да промовише српске потенцијале у туризму представљајући свету природне лепоте Србије.

МАРИНА ЂОРЂЕВИЋ И ЗОРАН МИЋОВИЋ

Због доброг и квалитетног рада модна агенција „Дива туризма Србије“ има годинама уназад велику подршку Министарства туризма и омладине Србије, јер деловањем и улогом на својим манифестацијама промовише бројне бисере српског туризма, Врњачку Бању, Златибор, Копаоник, Стару планину, Сокобању, Палић, Делиблатску пешчару, Тару, српске манастире, тврђаве на Дунаву … Њени модели из Србије наступајући на бројним светским туристичким догађајима у Кини, Аустралији, Турској, Јужној Африци, Француској, Италији, на Далеком истоку, по Европи поносно промовишу Србију и њене природне лепоте. У њеној модној агенцији има девојака које долазе из бивших југословенских република, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске … тако да и оне наступајући по Србији и у иностранству имају прилику да свету представе лепоте земље из које долазе.

АНЂЕЛА ДРАШКОВИЋ

За Српску телевизију Чикаго, Марина, каже:

-Ја сам данас поносна бака са троје унучића, посебно се дичим организацијом дечје недеље моде која има за циљ социјализацију деце са дауновим синдромом, на њој учествују и малишани из прихватних домова, као и они из основних школа, вртића … Наш слоган је: „Сва су деца на свету иста“ на тај начин шаљемо свету поруку мира, љубави и толеранције.

. Шта намераваш ускоро да радиш? Који су ти планови?

-Ускоро припремам нови догађај у Србији под називом „Мали амбасадор туризма“, на којем ће узети учешће деца од 4 до 14 година. Посебно истичем организацију хуманитарне модне ревије за мајке жртве насиља у породици, која увек има снажан одјек у Србији.

Да ли имаш намеру да неки догађај организујеш и у Црној Гори?

-Заинтересована сам да ускоро одржим једну модну манифестацију у Црној Гори. Наиме, посредством менаџера Боре Божовића ступићу у контакт са менаџментом из црногорског хотела „Монте Роса“, за који кажу да је један од најлепших и најатрктивнијих туристичких објеката у Црној Гори са актактивним садржајима. Хотел „Монте Роса“ се налази подно Ловћена, који је удаљен 15 км од Цетиња и изванаредан је за разне модне хепенинге. Пошто поседујем око петаестак светских модних лиценци договорићу се са људима из хотела „Монте Роса“ коју ћу манифестацију одржати.

Марина Ђорђевић моментално сарађује са бројним моделима из Србије и суседних земаља. Једна од њених сарадница је атрактивна, лепа и амбициозна Анђела Драшковић из Црне Горе, која је била у новембру месецу прошле године у Истанбулу на међународном такмичењу „Тоp Model Universe“ заједно са Светланом Гавриловић из Вуковара (Хрватска, живи и ради у Даблину, Репубика Ирска) и ради за „Дива туризма Србије“. Са њима су биле и Нена Хајдаревић из Швајцарске и Марија Секулић из Србије.

А Анђела Драшковић о себи каже:

-Моделингом сам почела да се бавим пре годину дана и од тада нижем само успехе. Прва титула ми је била „Miss Earth Montenegro 2022“, коју сам освојила у Бањауци. Ова титула ми је била покретач за даље успехе. Даље се нижу „Miss Earth of the World“ на Филипинима, „Top Model of Universe“ у Истамбулу, „Miss World Model Internacional“ … Tо су само нека моја учешћа на изборима моде и лепоте са којих сам доносила круне и награде. Међутим, најважније што су ми та учешћа донела бројна искуства и познанста. Посебно сам поносна што сам члан две хуманитарне фондације, јер својим учешћем у њима желим да помажем оним људима и деци, којима је помоћ најпотребнија. У Нову годину улазим са новим еланом надам се и новим победама на такмичењима на којима ћу поносно представљати своју Црну Гору.

Анђела има још једну жељу:

-Поред моделинга бавим се певањем. Ускоро ће дружење са микрофоном бити моје главно занимање – каже ова млада дама.

Када су у питању и друге сараднице Марина Ђорђевић не може да заборави једно име:

-То је Хусрета Тупковић „Дива туризма БиХ 2019.“. Хусрета је веома квалитетна личност, завршила је факултет, ради, и са успехом се бави моделингом. Иако живи у БиХ често сарађујемо, а мени је посебно драго да у заједничким акцијама и на бројним манифестацијама тимски радимо и нижемо успехе. Не заборављам и мог сарадника, великог пријатеља, који ме подржава у мојим акцијама од првог дана, Зорана Мићовића, председника Параолимпијског комитета Србије. Да није њега морала бих да га измислим.

Текст, Зоран ЈАКШИЋ

Фото, З. Ј. архива А. Драшковић

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GORE