Vesna Šuša, Grandova zvezda, nikad nije kasno! (video)

27. 01. 2024

Sa Balkana do Melburna i nazad

Neimaština i težak položaj u kojoj su se ona i njena porodica našli bili su okidač da od frizerke postane pevačica.

– Najteže je bilo te ’95. kada smo u Oluji iz Zadra izbegli u Vršac, gde sam bila 3 godine kao izbeglica. Nalazila sam se u koloni sa dvoje male dece kada je ubijeno preko 2000 ljudi i svedok sam užasne tragedije i srećom sam preživela. Muž, pokojni svekar, svekrva i ja nismo imali dinara ni za lek. Tako ja krenem da tražim posao po frizerskim salonima i pošto me niko nije poznavao, svi su me redom odbijali. Jedna gospođa me je čak izvređala rečima: ‘Šta se došli, ko vas je zvao, ni mi nemamo posao’. Tada sam plačući izaša iz tog salona i osećala da gubim tlo pod nogama – ispričala je Vesna svojevremeno za Grand i otkrila da joj je jedan čovek ipak pružio ruku spasa.

Screenshot 2023 11 17 133421
Vesna Šuša

– Sa suzama sam prišla jednom kiosku gde je radio momak od 16 godina. Pitao me je što plačem i ja mu odgovaram da tražim posao da prehranim familju i da su me svuda odbili. On mi kaže ovako: ‘Moj ćale drži kafanu i traži radnicu u kuhinji, hoćeš li da radiš kod nas? Ja ću ti pomoći’. Naravno da sam pristala, zahvalila mu se do neba i uveče sa ljudima koji su isto izbegli iz Zadra dođem u kafanu kod kog spasitelja Borislava Miljkova i njegove divne supruge Slađane– rekla je Vesna koja je zahvaljujući ovom čoveku i počela da peva.

– Čim me je video odmah mi je rekao: ‘Je l’ , bre, gde da tebe sakrijem u kuhinju, umeš li da pevaš?’ i dade mi mikrofon. Tako me je nagovorio da umesto da osam sati radim u kuhinji za 15 dinara, ja za četiri sata uzmem od 20 do 100 din.  Na taj način se ostvario moj životni san da postanem pevačica, dok mi je srce krvarilo od tuge zbog svega što smo preživeli– istakla je pevačica koja je za Grand produkciju objavila pesmu „Sve me boli“ za koju kaže da je polu-narodnjak.

Osim što izvrsno peva Vesna sama radi muziku i radi aranžman, tako je nastao i njen najnoviji hit i namenska pesma u duetu sa Bekijem Bekićem “Zapjevajmo rodjeni”.

Vesna i Beki

Vesnu smo sreli u Beogradu gde je došla iz profesionalnih razloga a i da poseti familiju koja je sva iz Hrvatske izbegla u Srbiju. Vesna se već dugi niz godina nalazi u Australiji u Melburnu gde je i dobila nadimak Kobra.

Osim narodnih pevaš i drugo?

Pevam sve, i zabavnu i narodnu, od krajiških preko makedonskih ili bilo šta drugo, uklapam se u sve žanrove i sve generacije a u Melburnu radim vec 25 godina gde su mnogi imali priliku da me gledaju širom Australije.

Od svoje osme godine sviram harmoniku, imala sam san da postanem pevačica, kao devojčica sam svirala kao solista klasičnu muziku u Beču– rekla nam je Vesna za Estradu .

Mnogi te porede sa Brenom ili Hankom Paldum?

Moj idol je bila Lepa Brena ali me i mnogi po energiji porede sa njom a dosta me porede i sa Anom Bekutom.

Osim što je rodjena da postane pevačica Vesna se i dalje bavi frizerskim zanatom a jedno vreme je držala i kafanu. Od stare kuće u Zadru je napravila apartmane i rešila je da ubuduće svake godine pola godine provodi u Beogradu i Zadru a pola godine u Melburnu.

Vesna je uvek imala san da postane pevacica

Tekst: Nenad Jakšić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GORE