PREDSTAVLJAMO NAJBOLJE SRPSKE SPORTISKINJE

26.12.2023

VALENTINA STRUGAREVIĆ PONOS ČAČKA I SRBIJE

Savez Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobiк (SSBBFBFA), čiji je uspešni dugogodišnji predsednik gospodin Goran Ivanović, 2023-ću godinu smara za jednu od najuspešnijih do sada. Među brojnim osvajačima balkanskih, evropskih i svetskih titula Savez Srbije za bodi biding tvrdi da je ime mlade Valentine Strugarević iz Čačka jedno od najsvetlijih i najvrednijih, koja će u budućnosti tek pokazati svoj raskošni telenat.

Valentina Strugarević uz svetsku bronzanu medalju, koju je nedavno osvojila u Šapaniji okitila se ove godine mediteranskom i državnom zlatnom medaljom.

Jesenji deo sezone je za nama. Sezone pune uspeha, vrhunskih sportskih rezultata članova SSBBFBFA. Posle međunarodnog kupa Trofej Beograda održanog u Beogradu, Valentina je trijunfalno ušla u jesenju sezonu, nizala su se takmičenja a sa njima su došle pobede i uspesi.

Valentina i Ivan Strugarević

Državno prvenstvo, koje je održano u Čačku 22-og oktobra joj je donelo još jednu šampionsku državnu titulu. To je bila uvertira za dva velika međunarodna prvenstva. Prvo, Svetsko prvenstvo, koje se od 31-og oktobra do 6-tog novembra održalo u Santa Susani-Barselona, Španija. U izuzetno jakoj konkurencij sa preko 1.500 sportista iz 124 zemlje sa svih kontinenata, Valentina je nastupila u kategoriji welnes fitness i državi Srbiji i svome gradu Čačku donosi bronzanu medalju i veliku radost.

Drugo veliko međunarodno takmičenje bilo je Mediteransko prvenstvo, koje se već od narednog vikenda, od 10-og do 12-tog novembra održalo na Malti u gradu St. Julijan. Na njermu su se okupili najbolji takmičari i takmičarke sa Mediterana. Svoju vrhunsku formu Valentina demonstrira na najbolji mogući način. Osvaja najsjajnije odličje – zlatnu medalju. To je bila još jedna radost i još jedna titula supertalentovane Valentine Strugarević , ovog puta šampionke Mediterana. Istorijska medalja osvojena posle dvadeset godina a prva u istoriji Srbije.

-Posle ovih velikih uspeha mogu biti prezadovoljna osvojenim medaljama! Formu sam sa svojim timom tempirala upravo za kraj sezone jer smo znali kakva nas takmičenja i konkurencija očekuje, pošto sam posle osvajanja prošlogodišnje titule šampionke sveta postala “meta” mnogih devojaka u mojoj konkurencji – rekla je Valentina Strugarević, pravi ambasador srpskog i čačanskog sporta u svetu, i dodala:

-Na kraju, kad sumiram rezultate, mogu reći da sam presrećna ostvarenim uspesima, bronzana medalja na Svetskom prvenstvu, titula na Mediteranskom prvenstvu , kao i zlato na Prvenstvu Srbije, tri medalje su kruna sezone, koja je za mene najuspešnija do sada. Hvala svima na podršci, Gradu Čačku, Kompaniji Ogistra i mnogim drugima koji su na bilo koji način bili deo mog šampionskog tima.

Evo još jedno od vrhunskih ostvarenja mlade Velentine Strugarević: Prošle godine u Seulu, Južna Koreja, Valentina Strugarević je postala svetska šampionka u kategoriji welnes juniorke.

Sada su u njenom vlasništvu šampionske titule Sveta,Evrope, Mediterana, Balkana i Srbije.

Valentina Ima 18 godina i odličan je đak, ima u đačkim knjižicama sve same petice u osnovnoj i srednjoj školi. Sada je učenica četvrtog razreda i kandidat da postane “vukovac” Srednje ekonomske škole u Čačku.

Ko je ličnost koja ima najveće zasluge za dosadašnje velike njene uspehe?

-Za moje istorijske rezultate najzaslužniji je moj otac i trener Ivan Strugarević –ponosno kaže šampionka Valentina.

Ova mlada takmičarka ističe da joj je otac, Ivan Strugarević, veliki uzor, trener, oslonac zvezda vodilja.

Da iver ne pada daleko od klade pokazuju i Ivanovi veliki uspesi u bogatoj šampionskoj karijeri.

Ivan Strugarević se odavno istakao vrhunskim sportskim rezultatima u bodi bildingu, osvajač je brojnih kako domaćih tako medjunarodnih medalja, 12 puta je bio šampion Srbije , 4 puta šampion Balkana, bio je vice šampion Mediterana, vice šampion Evrope, finalista Svetskog prvenstva. Ivan je bio najbolji sportista grada Čačka za 2003-ću i 2005-tu. godinu. Pošto je Valentina osvojila titulu šampionke Sveta, za ovaj izvanredam trenerski uspeh je 2022-ge godine izabran za najboljeg trenera grada Čačka. Ivan Strugarević je internacionalni sudija i jedini nosilac pofesionalne sudijske licence u Srbiji Danas je Ivan Strugarević istaknuti član Upravnog odbora Saveza Srbije za bodi bildni, fitnes, bodi fiines i aerobik. I jedan od najbližih saradnika predsednika Saveza, g. Gorana Ivanovića, čoveka čijom zaslugom je bodi bilding sport u Srbiji prosto “eksplodirao”, postao je poslednjih decenija jedan od najtrofejnijih i najpopularnijih u državi.

Tekst, Zoran JAKŠIĆ

Foto, lična arhiva V. Strtugarević

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GORE