„ЕСТРАДА” ПРЕДСТАВЉА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ: МИРЈАНА СЛАДОЈЕВИЋ

4.8.2023

ЖЕЛИ НА ВЕЛИКУ МУЗИЧКУ СЦЕНУ

На крају претпрошле године многе телевизије и радио-станице правиле су листу најпопуларнијих и најслушанијих младих певача у Србији и Босни Херцеговини. У самом врху нашла се и млада интерпретаторка Мирјана Мира Сладојевић из Шапца. То никога не чуди јер је град крај Саве познат одувек као извориште одличних певача, које је годинама предводио легендарни Шабан Шаулић.

Атрактивна Мирјана до скоро је имала неколико хитова, као што су „Џаба ти све“, „Јача од стене“, „Једини“, „Дискотека“ …

-Али, када сам за најбољу дискографску кућу у Босни и Херцеговини, реномирану Музичку продукцију „Реноме“ из Бијељине, чији је власник музички маг г. Синиша Кајмаковић, један од најпознатијих продуцената не само у БиХ већ и на простору бивше Југославије, издала сингл „Лудило у најави“ нисам ни слутила да ће код мојих фанова настати права лудница. На многим топ-листама за само неколико дана, пошто се емитовала на десетак ТВ и радио-станица, постала је нумера апсолутни хит – каже Мирјана.

Ове њене речи нам потврђује и г. Душан Јовановић, водитељ и власник глобалног интернет-радија БГ Петровчић, који се преко интернета види и слуша у деведесет и девет земаља света:

-Мирјана је једна од мојих најслушанијих певачица. Кад год емитујем њену једну нумеру слушаоци обавезно траже још понеку. У последње време највише се тражи песма „Лудило у најави“. Често је била у најужој конкуренцији за „хит месеца“.

На ју тјуб каналу „Реноме“ официјелну песму је само у старту за две недеље видело преко 120.000 пратилаца, а касније се та бројка само увећавала. То је био доказ да су екипа око ње, али и она сама, урадили одличан посао.

А шта нам је о својим амбицијама, ауторима и продуцентима говорила Мирјана:

-Увек сам жалела више, боље, професионалније. Зато сам изабрала реномирани „Реноме“, најбољу Музичку продукцију „Реноме“ у БиХ, која до сада има неколико хиљада издања и лансирала је на десетине врхунских певача не само у БиХ, већ и у Србији. И сарадници на синглу су били топ музички мајстори, композитор је био познати хит-мејкер Маринко Ципирипи, музички продуцент и аранжер Борислав Боцо Томашевић. Песма је снимљена у Боциној музичкој радионици „Земуница“ у Руми. Видео-спот је дело МЦ студија из Бијељине, а режирао га је Жељко Цвијетиновић.

Иза себе атрактивна Мирјана Сладојевић има награде наступајући на више локалних музичких фестивала. Међутим, пошто је она веома амбициозна, жели награде и наступе и на великим музичким сценама.

После више година паузе у Београду се сваког пролећа одржава некада један од најпрестижнијих музичких фестивала забавне музике у бившој Југославији, „Београдско пролеће“, који је стартовао 1961. године и представљао је пандам популарном Сан Рему. Менаџмент дворане Дома синдиката у Београду, где се раније одржавао Фестивал а и сада се одржава, је од Удружења џеза, забавне и рок музике, које има лиценцу, откупио право да организује и спроведе ову музичку манифестацију на којој су наступала највећа имена југословенске и српске музичке сцене, као што су Ђорђе Марјановић, Лола Новаковић, Душан Јакшић, Тереза Кесовија, Радмила Караклајић, Радосав Граић и многи други.

Мирјана, као свестрана певачица, која радо изводи фолк, али и поп музику, се припрема да се следеће године опроба и у фаху забавне јузике јер верује да ће и у конкуренцији најјачих и најпопуларнијих певача показати квалитет.

Амбиционој и талентованој Мирјани Мири Сладојевић желимо срећу и на „Београдском пролећу“, као и на другим музичким манифестацијама, и верујемо да ће и на њему заблистати и показати раскошни таленат који поседује, ослањајући се на слоган: више, боље, професионалније.

Зоран ЈАКШИЋ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GORE